ŠOKOTRÜHVLID PUNAVEINIGA – ainult maiasmokkadele!

Taimsed trühvlid on hunnitu tervislik šokolaadine amps nii pidulikeks puhkudeks kui argisteks maiustamiseks.

ogus: 8 trühvlit

Valmistusaeg: 45 minutit

Jahtumisaeg: 1 tund

Säilimine külmkapis kinnises karbis: 1 nädal, sügavkülmas: 1 kuu

Vaja läheb:

1 tass (250ml) kuiva punast vegan veini

100g lisaainetevaba mistahes pähkli- või seemnevõid

2 spl (18g) jahvatatud ksülitooli või 6 tilka vedelat steeviat

2½ spl kaarobijahu

1 spl kookosejahu

näpuotsaga Himaalaja soola

35g tumedat tooršokolaadi

Valmistamine:

1. Aja vein väikeses potis keema. Alanda kuumust ja lase 25 min aeg-ajalt segades väikesel tulel podiseda. Seejärel keera kuumus kinni ning lase 10 min seista. 250 ml veinist jääb järele umbes neli supilusikatäit veinikontsentraati, millest kasutad ära poole. Kogu alkohol peaks olema nüüdseks aurustunud. Kasuta majakana oma nina – kui tunned veel potist tulevaid alkoholiaure, kuumuta edasi.

2. Samal ajal kui veini podiseb, viska väiksemasse kaussi ülejäänud täidise koostisosad: pähklivõi (kui võtad külmkapist, lase soojeneda), jahvatatud ksülitool või steevia ning kaarobi- ja kookosejahu.

3. Seejärel lisa 2 spl veinikontsentraati teiste täidisekomponentide juurde ning sega kuni taigen on ühtlane ning aseta see 10-15 min külmkappi.

4. Nüüd sulata šokolaad, kasutades vesivanni või mikroahju. Otstarbekas on sulatada 80-100-g tahvel, et oleks mugavam trühvleid katta. Kasutad ära u 35 g: ülejääk vala šokolaadikommi vormidesse, jahuta ning tarbi, kuidas soovid. Lase sulatatud šokolaadil veidi taheneda, et trühvlitele jääks paksem kiht.

5. Kui taigen on jahtunud, vormi sellest 8 ümmargust trühvlit ning aseta need taldrikule vm alusele. Iga trühvel kaalub u 20 g. Juhul kui maiustasid taignaga, saad 7 trühvlit J.

6. Nüüd kasta trühvlid ükshaaval sulatatud šokolaadi. Lusika või kahvli abil kata iga trühvel ühtlaselt ning tõsta kahvli abil välja. Paksema šokolaadikihi jaoks lase esimesel kihil veidi hanguda ning korda šokolaadi kastmise protsessi. Juhul, kui trühvlid istuvad taldrikul šokolaadiloigus, tõsta nad kahe kahvli abil puhtale taldrikule.

7. Viimaks pane trühvlid vähemalt tunniks külmkappi jahtuma ja tahenema.

Toitumisalane teave (⅛ retsepti): 117 kcal, 8g süsivesikuid, 8.8g rasvu, 3.2g valku, 2.7g kiudaineid ja 65.1mg naatriumi.

Soovi korral võid kasutada ka teisi magustajaid: kookosesuhkur või –nektar, agaavi- või vahtrasiirup, datli- või toorroosuhkur.

Tähelepanu!

Tegemist on alkoholiga!

 Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Tähelepanu!

Tegemist on alkoholiga!

Alkohol võib kahjustada Teie tervist!

Tähelepanu!

Tegemist on alkoholiga!

 Alkohol võib kahjustada teie tervist!